2007 09 27-30 Jean Vanier Lietuvoje

Žanas Vanjė (Jean Vanier):
„Mūsų susiskaldžiusiame, pasidalinusiame, kartais be galo žiauriame pasaulyje protiškai neįgalūs žmonės moko mus pasitikėjimo, paprastumo, meilės, vienybės“.

Taip kalba žmogus, kuris gimė Kanados gubernatoriaus šeimoje, jaunystėje tarnavo karo laivyne, po to baigė filosofijos studijas ir dėstė universitete, o vieną dieną pasirinko gyventi su dviem proto neįgalią turinčiais žmonėmis... Jis nusprendė tiesiog dalintis gyvenimu su jais. Savo namus jie pavadino „Arka“. Dabar tai visame pasaulyje žinoma bendruomenė.
Ž. Vanjė taip pat yra „Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenių (vienijančių protiškai neįgalius asmenis, jų artimuosius bei draugus) įkūrėjas.
Jis ir daugybės knygų autorius, kuriose dalinasi savo patirtimi, ką reiškia gyventi kartu su kitokiais žmonėmis, kaip kurti bendrystės ryšius su jais ir kaip kartais jie netikėtai keičia mūsų širdis...
Žanas Vanjė nori pasidalinti šia patirtimi su visais, bandančiais priimti, suprasti ir padėti kitokiems, dažnai dideliame varge gyvenantiems žmonėms (neįgaliesiems, prostitutėms, gatvės vaikams, seneliams, kaliniams ir kt.).

PROGRAMA
Vilniuje
Rugsėjo 27 d. (ketvirtad.) 19 val. vakaras su visuomene Bernardinų bažnyčioje (Maironio g. 10).
Rugsėjo 28 d. (penktad.) (17.30–20 val.) ir 29 d. (šeštad.) (10–18 val.) atviros rekolekcijos norintiems:
„SILPNASIS KEIČIA ŠIRDĮ“ (Šv. Kazimiero bažnyčioje, Didžioji g. 32).

Kaune
Rugsėjo 30 d. (sekmad.) (10–18 val.) dvasinio atsinaujinimo diena:
„PRISIKELKIME MEILEI“ (VDU didžioji salė, Daukanto g. 28).

Išsamiau žr. http://ts.lcn.lt

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Advento palinkejimas

DM info: Angelų sargų žaidimas