2006 09 "Meiles kelione", koncertai


“Taikos muzikantai” iš Izraelio ir Sarah grupė iš Vokietijos

kviečia “Meilės kelionei” Lietuvoje
Rugsėjo 7 – 20 dienomis Lietuvoje lankysis ir koncertuos „Taikos muzikantai“ iš Šventosios Žemės kartu su lengvą roką grojančia grupe Sarah iš Vokietijos. Tai jų bendras projektas pavadintas „Meilės kelionė“. Gražiai simboliška, kad tautos, turėjusios labai skaudžios patirties, į ateitį žvelgia meilės, atleidimo ir susitaikinimo žvilgsnių ir kviečia kitus meilės kelionei.
„Dabar yra tinkamas metas „Meilės kelionei” dėl sunkumų Šventojoje Žemėje, ypač jei įvertinsime, iš kur „Taikos muzikantai“ atvyksta”, - sako Sarah grupės muzikantas Elijas jau ne kartą koncertavęs Lietuvoje.
Nabil ir Samia – palestiniečiai iš Nazareto, gyvenantys krikščioniškoje bendruomenėje, Ofer Golany su šeima gyvena Jeruzalėje. Jis – žydas. Jie susitiko 2002, kritišku momentu, kai Elija ir Jenifer (Sarah muzikantai, Vokietija+Austrija) darbavosi Šventojoje Žemėje dalyvaudami taikos judėjime (Abraomo vaikai) melsdamiesi, pasninkaudami, muzikuodami ir dalyvaudami įvairialypiuose dialoguose. Sarah ir Taikos muzikantai organizavo kelis koncertus Šventojoje Žemėje bei Europoje, kad taikiai įsikištų į politinę nelaimę, besitęsiančią iki šiol.
Ofer Golany - visą darbo laiką dirbantis kaip muzikantas, su daugybe dainų bei įsipareigojimų. Jis kaip kompozitorius kuria dainas anglų bei hebrajų kalbomis, o gitara yra stiprioji jo pusė. Jo moto: „Ginklus pakeiskime gitaromis”. Pradėjęs kaip gatvės muzikantas, įtakotas džiazo ir skirtingų muzikos stilių, jis nuolat ieško būdų perduoti dvasinę žinią per muziką. Kaip švęsti tikrą taiką ir teisingumą Šventosios Žemės gyventojams, jei jų šalis - smurto spąstuose?!
Suprasdamas, kad tik Dievas gali tai suteikti, jis suvokia, ką pats dėl to turi nuveikti (kur jo indėlis) !
Nabil ir Samia: kilę iš senų krikščioniškų šeimų, jie kenčia dėl aplinkybių ten, kur turi gyventi. Daugelis palestiniečių krikščionių, gyvenančių Izraelyje, patiria sunkumų dėl tikėjimo. Kaip ir Ofer, jie ieško realių būdų, kad taika kiltų iš Dievo meilės ir jų meilės Dievui. Dėl jų liudijimo Nabil yra pilnakraujis muzikantas. Ypač kai švenčia (šlovina) su Oud”, tradiciniu Šventosios Žemės muzikos instrumentu. Tuomet gali atspėti, kad jis kilęs iš muzikantų šeimos, kur muzika buvo „kasdienė duona”. Nabil pats kuria dainas, o jo genialioji partnerė Samia su nuostabiu arabišku balsu paliečia kiekvieno žmogaus širdį. Taigi muzika Nabil’iui ir Samia’jai - svarbus meilės instrumentas ir jie pasirengę savo dovanomis pasitarnauti Meilės kultūrai.
Jennifer (Sarah muzikantė)
Nuo tada, kai prieš daug laiko pradėjo gyventi Dievo Avinėlio bendruomenėje, ji muziką suvokia kaip dalį savo misijos. Per įvairias dainas ji žino, kaip išreikšti tai, kas ateina iš vidaus. Sarah muzikantai laiko, kad dėl dvasinio pagrindo jos dalyvavimas turi pranašišką dimensiją. Tarp jos dainų gali rasti tokių, kurios gina negimusių vaikų teisę gyventi, pasisako prieš klonavimą bei karą ar apibūdina susierzinimą vakarų kultūrose. Jennifer – kupina idėjų bei muzikinių projektų. Viena iš jos mėgstamiausių dainų – apie Žaną d’Ark, tarptautinio Jemael judėjimo šioje kelionėje globėją. Kadangi yra nemenkų sunkumų kelyje sekant Kristų, ji yra paprašyta aukoti savo muziką Dievui, kaip jos meilės išraišką Jam. Ji įsitikinusi, kad Dievas išgirs, o sunkumai bus paliesti dar didesnės Jo meilės.
Elijas(Sarah muzikantas)
Elijas jau kelintą kartą Lietuvoje. Jis labiau koncentruojasi ties dvasiniu kelionės aspektu nei pačia muzika. Jis neturi laiko repetuoti su muzikantais. Elijas moderuoja kelionę, o su muzika susijęs dėl kilmės. Žinoma, draugams Lietuvoje jis padainuos – neužmirš nuostabios dainos, apdainuojančios, kaip Dievas neužmiršta savo kūrinijos ir savo vaikų- kur jie begyventų: Lietuvoje, Kinijoje, Konge ar Šventojoje Žemėje… Elijas neša dvasinio judėjimo už taiką žinią ir tarnauja esant sudėtingoms aplinkybėms, kaip: Bosnijoje, Konge, Izraelyje, Kolumbijoje, dažnai su Jennifer ir Sarah muzikantais.

Koncertai Lietuvos miestuose
Ši kelionė - tai dalyvavimas taikos judėjime ir susitikimas su Lietuvos žmonėmis kaip jungtis su Šventąja Žeme. Viešnagę Lietuvoje organozuoja Šiaulių vyskupija, Šiaulių vyskupijos kataliku evangelizacijos centras, bendradarbiaujant su taikos judėjimu už taiką Jemeal ir Lietuvos miestuose veikiančiomis organizacijomis.

Rugsėjo 8–10 d. muzikantai keliaus ir koncertuos piligriminiame žygyje pėsčiomis iš Kryžių kalno į Šiluvą:
11 d. Šiauliuose: 13.30 val. Muzikos akademijoje ir 18.00 val. Šiaulių kultūros centre;
12 d. Panevėžyje – 14.00 val. Vysk. Paltaroko gimnazijoje;
13 d. Šiluvoje – 11val. prie bažnyčios centrinių vartų;
14 d. Salantuose – 14 val. Kultūros namuose;
Klaipėdoje – 19.00 val. Taikos Karalienės bažnyčioje;
15 d. Gargžduose – 14.00 val. Minijos vidurinėje mokykloje,
Kelmėje – 19.00 val. Kultūros centre;
17 d. (sekmadienį) Kaune – 12 val. Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje;
18 d. – Marijampolėje – 18.30 val. Pastoracijos centre (buvusi kunigų seminarija);
19 d. – Vilniuje – 19.00 val. Bernardinų bažnyčioje.
Visus maloniai kviečiame dalyvauti.

Šiaulių vyskupijos katalikų evangelizacijos
centro direktorius Juozas Dapšauskas
Informacija telefonu 8 685 24336

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Advento palinkejimas

DM info: Angelų sargų žaidimas