2008 09 05-07 Piligriminis žygis Kryžių kalnas - Šiluva

PILIGRIMINIS ŽYGIS PĖSČIOMIS:
KRYŽIŲ KALNAS – ŠILUVA
2008-09-05/06/07

Baigiasi vasara - atostogų, stovyklų, piligriminių kelionių laikas. Visus šiuos įspūdžius apvainikuos šeštasis jaunimo piligriminis žygis pėsčiomis: Kryžių kalnas - Šiluva, kuris vyks rugsėjo 5-7 dienomis. Kiekvienais metais augantis dalyvių skaičiumi žygis šiais metais tikisi suburti per 1000 atkaklių dalyvių. Apie tai informaciją ir trumpą praėjusių metų žygio filmo „Tikėjimo ir vilties kelias“ ištrauką galite rasti internetiniuose vartuose www.tikiu.lt

Žygį veda pats Šiaulių vyskupas ir Lietuvos kariuomenės ordinaras Eugenijus Bartulis. Žygio metu skamba giesmės, dainos, vakarais scenoje organizuojama meninė programa, grupių prisistatymai.

Piligrimystėje dalyvauja jaunieji šauliai, skautai, ateitininkai, pranciškoniškasis jaunimas, vienuoliai ir vienuolės, vyskupijų jaunimo centrų ir parapijų jaunimas, Lietuvos kariai ir kiti. Iš visos Lietuvos: Šiaulių, Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Panevėžio, Klaipėdos ir kitų regionų. Taip pat kiekvienais metais dalyvauja didelė grupė Lenkijos lietuvaičių. Žygis tampa tarptautinis. Jame vakarinėje programoje koncertavo muzikantai iš Izraelio, Kanados ir kitų šalių.

Šis žygis sujungia dvi labai svarbias Lietuvių tautai vietas: Kryžių kalną ir Šiluvą. Tai naujoviškas ir priimtinas būdas jaunimui pristatyti šį istorinį bei dvasinį paveldą ir padaryti jį patrauklų. Žygis tęsiasi 3 dienas, nueinama per 70 km. Šias metais jis ypatingas, kadangi švenčiama 400 metų Švč. Marijos apsireiškimo Šiluvoje sukaktis.

Daugiau informacijos apie žygį:
http://siauliai.lcn.lt/skelbimai/;229
ir
http://www.kryziukalnas.lt/?id=54&ncid=1&nid=4

Pagarbiai
Juozas Dapšauskas
Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba
Tel. 8 685 24336

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Advento palinkejimas

DM info: Angelų sargų žaidimas