2006 08 12-15 Pėsčiųjų žygis Baltijos Nerija

Sveiki,
Zoliniu didiji savaitgali, rugpjucio 12-15 dienomis yra galimybe keliauti su ugnies vaikais labiausiai i vakarus nutolusia Rusijos teritorijos vieta - Baltijos nerija. Tai siauras ir ilgas pusiasalis (panasiai kaip Kursiu nerija), kurios viena puse Rusijos teritorijoje, kita Lenkijos. Tik si desimtmeti i Baltijsko miesta ir salia esancia Baltijos nerija pradeta leisti ivaziuoti turistams. Anksciau tai buvo karine draudziama zona. Baltijos nerijoje yra dvi mazos gyvenvietes, kuriose bendras gyventoju skaicius apie 800 zmoniu. Turi ir dvi parduotuves bei vienintelius nakvynes namus buvusiose vokieciu kazarmose, kurios dabar vadinasi turbaze "Okeonologas" :) Nerija idomi savo mazai turizmo industrijos paliesta gamta. Taciau turi ne viena apleista karini forta, kazkada priklausiusi vokieciams, o veliau rusams.
Tarp Baltijsko miesto ir nerijos kas dvi valandos plaukia nemokamas keltas. Iki jo ko gero vaziuotume automobiliais. Toliau pesti. Norintiems dalyvauti reikia:

1. pranesti apie savo ketinimus,
2. iki rugpjucio 4 dienos atiduoti pasa i kelioniu agentura del vizos i Kalinigrado sriti (padarymas kainuos apie 20 lt). Reikia fotografiju dokumentams (kazkiek:)),
3. tam laikotarpiui apsidrausti sveikata (kainuos iki 20 lt)

Norintiems zinoti daugiau - aprasymas apie keliones ispudzius:
Norintiems matyti daugiau - keletas fotografiju (mes padarysim geresniu;))
Jonas

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Advento palinkejimas

DM info: Angelų sargų žaidimas